logo treeleaf

Trädfällning Gräskö AB

Trädfällning | Röjning | Stubbfräsning

Stubbfräsning

Stubbfräsning är oftast det effektivaste sättet att bli av med en stubbe. Vi hjälper dig ta bort enstaka eller hundratals stubbar. Det ger den minsta åverkan på din mark och fliset som blir kvar kan du använda som marktäckare i rabatter och buskage, det är dessutom ogräshämmande. Tjänsten stubbfräsning, är även RUT-avdragsberättigad.

Stubbfräsning - pris

Här nedan kan du se priser på stubbräsning. Normalstorlek på en stubbe ligger på mellan 50-60 cm. Generellt kan det vara svårt att beräkna kostnaden exakt för utfört arbete med nedan ser du vilken tariff som vi utgår ifrån. Ibland finns även besvärliga rotsystem runt stubben som kräver lite mer arbete och det är en kostnad som kan tillkomma. Det går vi dock alltid igenom noga innan vi påbörjar vårt arbete. Här kan du läsa om vad som gäller för att använda RUT-avdrag för stubbfräsning.

# Storlek på stubbe Pris
1 Stubbe som mäter upp till 70 cm mätt i marknivå Från 600 kr med RUT-avdrag
2 Stubbe 70-120 cm i marknivå Tillkommer 120 kr per dm med RUT-avdrag
3 Stubbe större än 120 cm i marknivå Begär offert

En stubbfräs avlägsnar stubbar genom att flytta ett skärblad i svepande rörelser fram och tillbaka. Det är kraftiga tänder som är tillverkade i volframkarbid som slipar ner stubben för varje svepande rörelse med upp till 2,5 cm per gång. Maskinen går enkelt att förflytta genom stabila handtag mellan stubbar i samma område.

Kellfri stubbfräs används för att avlägsna stubbar genom att flytta bladet i en svepande rörelse i sidled. Det går även att hyra stubbfräsar men se till att du är väl förtrogen med hur man arbetar med ett sådant redskap då det annars kan vara ett riskfyllt arbete. Om man gör fel kan maskinen slå mot stubben och orsaka skador på maskinföraren.

man med motorsåg