logo treeleaf

Trädfällning Gräskö AB

Trädfällning | Röjning | Stubbfräsning

Trädfällning Norrtälje

Om du bor i Norrtälje och vill fälla träd på din tomt kan du vända dig till oss, Trädfällning Gräskö AB. Vi utför professionell trädfällning av certifierade trädfällare med rätt utrustning. När vi skall utföra en trädfällning i Norrtälje så kommer vi se till att det utförs på ett mycket säkert sätt. Vi säkerställer alltid fällriktningar så att trädet inte kan skada vare sig personer eller egendom. Vi kapar även upp trädet i sektioner efter beställda längder. Du kan även välja att ta hand om trädet själv, för att dra in på kostnaden om du föredrar det. Ofta vill våra kunder ha det uppsågat så att man enkelt kan göra ved att ha till vedspisen. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha mer information. Du är mycket välkommen att kontakta oss genom att ringa oss eller skicka ett meddelande.

Vanliga anledningar till trädfällning i Norrtälje

Träd kan drabbas av olika sjukdomar som försvagar hela trädet eller grenverken. Grenarna kan torka och ruttna och då riskera att falla ner och skada människor eller byggnader, och ett sådant träd bör man givetvis ta ner. Man kan också behöv ta bort träd som står nära byggnader och som vuxit sig stora och därmed har ett stort nätverk av rötter som kan riskera att skada vattenledning, avloppsrör eller husgrunden.

Saker att tänka på innan trädfällning utförs

Bor man i Norrtälje och behöver fälla ett träd på tomten finns det ett par saker man bör tänka på. Trädet får inte vara k-märkt eller ingå i detaljplanen. Men det är enkelt att kontrollera hos Norrtälje kommun om man är osäker. Träd har även en dränerande förmåga varför det kan bli något mer fuktigt på platsen där man tagit bort trädet. Läs även det här innan du bestämmer dig för att fälla trädet själv . Det går även att påverka priset genom att göra delar av jobbat själv. Kanske kan vi göra det svåra jobbet att fälla trädet säkert. När det sedan är gjort kan du själv såga upp trädet i lämpliga delar för att till exempel göra ved av det. Det ör ofta ett mycket bra alternativ om man vill påverka prisbilden. Det som ofta tar tid för oss är att såga upp trädet och ta hand om alla små grenar och ris som blir kvar. Genom att bara ta hand om ris och grenar själv kan man också påverka priset. Ofta ett bra alternativ. Speciellt under vår-vinter-höst när man ofta enkelt kan elda upp resterna själv. Kontakta oss idag så kan vi göra ett upplägg av arbetet som passar dig.

Trädfällning Norrtälje priser

Priser för trädfällning i Norrtälje kan du läsa mer om här. Prisuppgifterna gäller trädfällning samt att trädets alla grenar sågas av och trädet kapas i 60 cm kubbar. Generellt kan man uppskatta kostnaden för en trädfällning av ett normalstort träd till mellan 500 kronor - 1500 kronor med RUT-avdrag. Dock finns det många faktorer som kan påverka priset varför vi alltid ger en gratis offert innan. Om trädet står på din egen tomt kan RUT-avdrag göras för trädfällningen.